over Entree Oost
Om aan de inkomensnorm te voldoen moet je minimaal 4 maal de huurprijs bruto per maand verdien of 3 maal de huurprijs netto verdienen. Het inkomen van je partner mag je voor 100% meerekenen.
Wij toetsen inkomens op verschillende manieren, afhankelijk van je situatie. Zelfstandig ondernemers beoordelen wij op een andere wijze dan huurders die in loondienst zijn.
Nee, woningdelen in Entree Oost is niet toegestaan. Er is sprake van woningdelen wanneer je met twee personen of meer woont, waarbij er geen sprake is van een duurzame partnerrelatie. Helaas kan je bij ons dus niet huren met vriend(inn)en, collega’s, studenten, broers/zussen, kennissen, etc.
Het is alleen mogelijk om te huren met voldoende inkomen volgens de inkomenstoets. Pas als je daaraan voldoet, kan het. Lees het antwoord bij de vraag over de inkomensnorm in deze FAQ. Goed om te weten: er mogen niet meer dan twee huurders op een adres ingeschreven staan. Je kunt de kosten dus ook niet delen met een groep studenten. We accepteren ook geen garantstelling door derden, bijvoorbeeld ouders van studerende kinderen.
Dan kun je je inkomen aantonen met een verklaring van de Belastingdienst, over de laatste twee jaar. Je kunt zo’n verklaring aanvragen op de website van de Belastingdienst. Let op: voor zelfstandig ondernemers wordt een waarborgsom van drie maal de maandelijkse huur gevraagd
Er geldt een borgsom van één maand. Voor zelfstandig ondernemers geldt een een standaard borgsom van minimaal drie maal de maandelijkse huur
Entree Oost ligt tussen de Boerhaavelaan en de Schipholweg in Haarlem. Het gebied wordt ook wel ‘Vijverpark’ genoemd.
Voor dit project zijn 88 parkeerplaatsen beschikbaar. Deze bevinden zich op de begane grond onder de appartementsgebouwen. De kosten voor een parkeerplaats bedragen €85,- per maand.
Dit kun u checken en aanvragen via de website van de gemeente Haarlem
De verhuur van dit project wordt geregeld door Uppmärk en Van Der Linden B.V.
Het project omvat totaal 96 appartementen, verdeeld over drie gebouwen: Majeur, Opus en Presto.
Ja, er komen in totaal 35 sociale huurwoningen verdeeld over de drie gebouwen. Deze worden apart van de de vrije sector woningen verhuurd.
Er zijn in totaal 26 unieke woningtypes (gespiegelde versies niet meegerekend).
De Monteverdistraat ligt op het Noorden, de achterkant van de gebouwen (waar de balkons en terrassen te vinden zijn) ligt op het Zuiden. Via de woningzoeker zie je een noordpijl, deze kun je bekijken om te zien hoe jouw (gewenste) woning ligt.
Aan de noordzijde van de appartementengebouwen ligt de bushalte Burgemeester Reinaldapark. Hier vandaan vertrekt bus 356 naar Haarlem station of richting Bijlmer Arena. Bus 346 vertrekt naar Haarlem station of Amsterdam station Zuid en bus 80 naar Zandvoort en Amsterdam Centrum.
Ja, hier is plek voor in de parkeergarage onder de gebouwen.
Nee, deze afbeeldingen zijn bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien, er kunnen dus ook geen rechten aan deze beelden worden ontleend. Het is niet persé een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden kaal opgeleverd met badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning en ligging van de woning kun je zien op de verdiepingsplattegrond in de woningzoeker.
Bij sommige woningen zit de berging verbonden aan de woning. Dit is het geval bij alle maisonnettes.
Bij de overige woningen zit de berging extern, deze zit op de begane grond of in dezelfde gang als de woning. Bij het ondertekenen van je huurovereenkomst laten wij je weten waar je berging zit.
Let op: sommige sociale huurwoningen hebben géén bergruimte. Dit wordt ook vermeld bij het digitale ondertekenen.
De vloeren worden kaal afgewerkt. Je zult zelf een vloer moeten aanbrengen, in de huurovereenkomst staan de eisen hiervoor. Belangrijkste is dat deze geschikt is voor vloerverwarming en rekening wordt gehouden met maximaal 10dB geluidsoverlast. Tegelvloer is niet toegestaan.
De wanden worden ´behangklaar´ opgeleverd. Dit houdt in dat je zelf de wanden nog moet afwerken.
Glasweefselbehang is niet toegestaan.
Zowel de badkamer als het toilet hebben een antracietkleurige vloer en witte wanden met tegels in royaal formaat. Meer informatie over deze afwerking vind je onder ‘downloads’ op de website.
Je vindt informatie met betrekking tot het sanitair in de sanitair gids onder de pagina downloads.
De keukens hebben hoogglans witte, greeploze kasten met een kook(schier)eiland en een composiet aanrechtblad. De keukens zijn uitgerust met apparatuur van Siemens, bestaande uit een vaatwasser, kookplaat, combi-oven, koel-vriescombinatie en afzuigkap. Benieuwd hoe de keuken van jouw (gewenste) appartement eruit ziet? Kijk dan eens naar de keukenbrochures op de pagina downloads.
Nee, de woningen zijn niet aangesloten op het gasnet.
De woningen worden verwarmd met een WKO installatie (Warmte Koude Oplag). Er is vloerververwarming in alle verblijfsruimten. De warmte is te bedienden met een honeywell installatie.
De plafonds zijn allen tussen de 250 en 260cm.
Er is mogelijkheid voor glasvezel binnen dit project.
Er is een WTW installatie aanwezig (warmte terugwin installatie).
Lees je huurovereenkomst goed. Daar staat precies in waar de vloer in de door jouw gehuurde woning aan dient te voldoen. Voordat je een harde vloer in je je woning mag leggen, dien je toestemming te vragen bij de verhuurder.
Deze zit in de technische ruimte. Let op: In sommige woningtypes is in de technische ruimte géén ruimte voor een wasmachine én droger. Hier is alleen een combi mogelijk. Dit betreft: A2, C2a, E2, E3, F2 en F3 in Majeur. A2, D2, D3, F2 en F3 in Opus. A2, C5, D2, E5, E6, F2 en F3 in Presto.
Voor mogelijkheden betreffend elektrisch laden van auto’s kunt u contact opzoeken met de makelaar. Er zijn geen openbare laadpunten voor elektrische fietsen.
Ja, alle woningen hebben een buitenruimte. De meeste woningen hebben een balkon en sommige een (dak)terras. Je kunt zien wat voor buitenruimte jouw (gewenste) woning heeft in de woningzoeker.
Nee, de impressies zijn er om een beeld te geven van hoe de woning er uit kan komen te zien, niet hoe ze daadwerkelijk worden opgeleverd.
Het moment van opleveren verschilt per gebouw:
- Majeur (fase 1) is opgeleverd op 15 september 2022
- Opus (fase 2) heeft een geplande oplevering in week 45
- Presto (fase 3) heeft een geplande oplevering in week 51
Uiteraard houden we iedereen die zich heeft ingeschreven op de hoogte mocht deze prognose veranderen.
Huurders worden geselecteerd aan de hand van hun voorkeuren en of ze aan de inkomenseis voldoen. Als er meerdere geschikte huurders voor één woning willen gaan, zal er een loting plaatsvinden.
Momenteel is het nog niet mogelijk om je in te schrijven voor woningen. Wel kun je alvast een woningdossier aanmaken. Wij houden je dan op de hoogte wanneer je je voor een woning kan inschrijven. Je kunt een account aanmaken door rechts bovenin op de website op ‘aanmelden’ te klikken, of door het inschrijfformulier in te vullen via Contact.
Als je voor een woning wordt uitgekozen, krijg je een mail. In deze mail wordt gevraagd of je de optie op de woning wel of niet wilt accepteren.
Dit is afhankelijk van je arbeidssituatie. Omdat wij gebruik maken van de dienst Ockto om onze huurders te toetsen, proberen wij het aantal documenten tot een minimum te beperken. Zodra de verhuur start hebben wij meer informatie over de aan te leveren documenten. Lees hier meer over Ockto.
Om je financiële positie vast te stellen maken we gebruik van Ockto. Het gebruik van Ockto levert een aantal voordelen op. Zo is Ockto sneller, veiliger en kost het je minder tijd. Zodra je een woning wilt huren sturen, wij je een uitnodiging voor de Ockto controle. Via de Ockto App kun je vervolgens je financiële situatie aan ons doorgeven. Lees hier meer over Ockto.
Nee, je betaalt geen inschrijf- of bemiddelingskosten.
Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna kun je de huurovereenkomst beëindigen per de eerste van de volgende maand. Er geldt één maand opzegtermijn.
Ja. Je betaalt servicekosten, bovenop de kale huur. Het maandelijkse voorschot bedraagt €50,- voor de woning. Je betaalt daarmee een deel van de kosten voor de gezamenlijke ruimtes. Je ontvangt hiervan altijd een separate opgave en jaarlijks een overzicht met specificatie van de werkelijk gemaakte kosten en het bedrag dat je samen met je buren al hebt betaald als voorschot. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald, daar mogen we niet van afwijken. Wil je er meer over weten, kijk dan op de website Rijksoverheid.nl. Kosten die je niet aan de verhuurder betaalt maar waar je wel rekening mee dient te houden zijn bijvoorbeeld de kosten voor het afsluiten van een internetaansluiting, water en elektriciteit, belastingen en verzekeringen. De woningen zijn niet aangesloten op het gasnet.
Het bezichtigen van de woning is tijdens de bouw niet mogelijk. Je huurt de woning dus van tekening.
Ja, huisdieren zijn toegestaan zolang ze geen overlast bezorgen voor de overige bewoners. Wanneer er door een huisdier schade is ontstaan in de woning zal dit altijd worden verhaald op de huurder. Verdere informatie over het houden van huisdieren vind je in de huurovereenkomst.
Ja, hier is plek voor in de parkeergarage onder de gebouwen.
Zodra je de woning die wij je per mail hebben verstuurd accepteert, kan je binnen twee dagen een uitnodiging voor Ockto verwachten. Je hebt vervolgens twee dagen om deze Ockto sessie te voltooien. Zodra de Ockto sessie is voltooid, gaat de makelaar aan de slag met jouw dossier. Afhankelijk van jouw situatie kan dit twee tot 5 werkdagen duren. Mocht de makelaar aanvullende documenten nodig hebben dan wordt er contact met je opgenomen.